Timișoara va avea un spital regional, construit însă printr-un parteneriat public-privat! „Partenerul privat va dori să își recupereze banii și va administra spitalul“

Ministrul Sănătății a declarat, în cadrul unei vizite oficiale la Timișoara, că și în capitala Banatului se va construi un spital regional. Sorina Pintea a spus că vor fi în total opt astfel de unități spitalicești în România, însă la Timișoara se mizează pe un parteneriat public-privat.

Pintea spune că și la spitalele care se vor construi cu parteneriate public-private se pot accesa și fonduri europene. „Prin programul de guvernare, România dorește să construiască opt spitale regionale cu fonduri europene și cinci cu fonduri publice sau printr-un parteneriat public-privat. Spitalul Regional din Timișoara este inclus prin cele care să fie construite printr-un parteneriat public-privat. Au fost foarte multe discuții, dar accesarea fondurilor europene nu exclude parteneriatul public-privat, deoarece partea de co-finanțare a României poate proveni și din această sursă”, a spus Ministrul Sănătății.

Pintea are mai multă încredere în managementul privat de spitale

La rândul său fost manager de spital în Baia Mare, ministrul Sănătății spune că oamenii nu trebuie să se sperie că vor trebui să plătească serviciile medicale la spitalele regionale construite și cu fonduri private. Sorina Pintea spune că are încredere în managerii care vor administra entități construite și cu fonduri private. „Cel care va veni în participare ca partener privat va dori să își recupereze banii și va administra spitalul. Aș dori ca aceste spitale să fie construite prin parteneriate public-private, pentru că managerul privat sunt convinsă că nu își va permite să piardă banii. De aceea cred că ar fi o soluție minunată”, a precizat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a susținut conferința de presă de la Timișoara la sediul PSD Timiș. Sorina Pintea spune însă că discuția despre spitalele regionale s-a politizat prea mult. „Nu am înțeles de ce se duce discuția spre spitalele regionale în acest spațiu. Eu înțeleg că unii sunt în campanie electorală. Eu nu sunt!”, a mai spus Pintea, care a punctat că investiția pentru spitalul regional nu exclude alte investiții la Spitalul Județean.

Sursă foto: Emanuel Titus Iliesi