Autoutilitare noi la Recaș. Toate dotările au costat un milion de euro

explo 1000x200

Recaș, supranumit „orășelul vinului”, are din acest an echipamente și utilitare noi pentru situațiile de urgență. Acestea au fost achiziționate printr-un proiect transfrontalier IPA România-Serbia, iar președintele CJT, Călin Dobra, a fost și el la prezentarea noilor achiziții.

Proiectul a fost câștigat de cei de la Primăria Recaș. Potrivit celor de la Consiliul Județean Timiș, dotările vor intra în posesia celor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din oraș. Este vorba, în principal, de două autospeciale de stins incendii, a unei multifuncționale și a unui generator de mare capacitate. De asemenea, au mai fost cumpărate două pompe de apă, o sirenă electrică, stații de monitorizare mediu, un compresor, un rectificator și 14 echipamente de intervenții din neopren.

Practic, prin acest proiect se completează alte investiții făcute de CJT în aceeași direcție. „În ultimii doi ani, CJT a investit peste 15 milioane de lei în dotarea ISU Timiș, înțelegând că siguranța cetățenilor trebuie să fie o prioritate pentru autorități. Eforturile locale, precum cel de la Recaș, completează demersurile noastre, reducând presiunea de pe colegii de la județ”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT.