Sesizare penală în cazul Institutului Oncologic din Timișoara! Ministrul Sorina Pintea: „Există interese în zona medicală privată”

explo 1000x200

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut un anunț-bombă, azi, în cadrul unei vizite oficiale la Timișoara. La conferința de presă susținută la sediul PSD Timiș, ministrul a anunțat că a făcut o sesizare penală cu privire la Institul Oncologic care ar urma să fie ridicat pe Calea Torontalului, dar a cărui construcție se tergiversează. Pintea a spus că are bănuieli că e vorba de interese din zona medicală privată.

Ministrul a trimis un corp de control și spune că raportul a sesizat nereguli grave. „S-au acordat bani și nici măcar procedurile de achiziție a studiului de fezabilitate nu s-au finalizat. Am trimis Corpul de Control să verifice. Concluzia raportului e că a fost rea-voință sau nepricepere sau și una şi alta. Îmi dau seama și îmi asum să spun că au fost interese pentru ca aceste instituții să nu se contruiască. Vestea bună este că mergem înainte. Banii stabiliți prin hotărârea de Guvern există, vom face procedurile ca acest institut oncologic de la Timișoara să fie finalizat. Până acum s-au găsit tot felul de motive să nu se facă”, a dezvăluit pesedista Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății spune că a luat măsuri administrative despre care deocamdată nu vrea să vorbească, dar și că există o sesizare penală, deoarece crede că unele gafe s-au făcut intenționat! „Există sancțiuni deja. Nu am dovezi certe, dar am bănuieli că există interese din zona medicală privată. Când un document din data de 24 este depus în data de 28, pot să văd multe lucruri. Mai ales când mă gândesc cum s-a dezvoltat zona oncologică privată, cu ce bani”, a mai precizat ministrul pe acest subiect.

Institutul Oncologic urmează să se facă în clădirea părăsită pe care timișorenii o văd de ani buni pe Calea Torontalului. Inițial, clădirea a fost ridicată cu alt scop, pentru a găzdui Spitalul Municipal.

Sursă foto: pressalert.ro

banner 970 x 250