Niciun pericol la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

untitled design set 970x90 px

Problemă capitală într-unul dintre cele mai mari spitale din România. Mai mulți medici și asistente de la Maternitatea Giulești au fost depistați ca fiind purtători ai bacteriei stafilococ auriu, ceea ce a dus la stoparea internărilor. Nici vorbă de așa ceva însă în Maternitatea din Reșița. Ba mai mult, nici în celelalte secții nu se poate discuta despre probleme grave, spune managerul Spitalului Județean de Urgență.

În contextul problemelor majore din București, managerul spitalului din Reșița a ținut să sublinieze că unitatea medicală pe care o reprezintă nu se confruntă nici pe departe cu așa ceva. Dacă la Maternitatea Giulești 12 bebeluși s-au născut cu această bacterie, principalii suspecți pentru acest lucru fiind cei 2 medici și 9 asistente care erau deja purtători ai stafilococului auriu, în Maternitatea reșițeană infecțiile nosocomiale (adică cele luate din spital) nu există.

„Am reorganizat controlul infecțiilor nosocomiale, în contextul în care, la nivel național, sunt foarte multe probleme. Am încercat să facem un program de control, de verificare și de curățenie de așa natură încât să minimizăm aceste riscuri. E clar că nu pot fi 100% eliminate, dar trebuie scăzute la un nivel la care să nu prezinte un pericol real. În Maternitate nu am avut nicio infecție, ceea ce este lăudabil pentru acea secție”, susține managerul Waldemar Murgu, lăsând să se înțeleagă că până la venirea sa situația nu ar fi fost chiar atât de roz.

publicitate ziar expresb 1000x100

Anunțul managerului este însă unul îmbucurător și în ceea ce privește celelalte secții, „unde infecțiile au fost foarte, foarte rare și nu a fost niciuna care să pună în pericol viața vreunui pacient”, a spus Waldemar Murgu, făcând referire la perioada de când a preluat mandatul, adică la ultimele 3 luni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/