Opt focare active în județul Timiș! În comuna Gottlob mai sunt doar trei bolnavi COVID-19

untitled design set 970x90 px

Raportările oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că au fost confirmate cu SARS-CoV-2 alte 1.309 persoane. Timișul depășește 1.430 de cazuri, după ce aproape 60 de oameni au intrat în noile statistici. În Caraș-Severin au fost depistați pozitiv 14 cetățeni, iar totalul se apropie de 330. Numărul  pacienților care au dezvoltat o formă severă de boală este în continuă creștere.

De la începutul pandemiei, la nivel național au fost înregistrate 56.550 de cazuri și 2.521 de decese, dintre care 41 în ultimele 24 de ore, atât în județul Timiș, cât și în din Caraș-Severin. În spitalele din țară sunt internați 7.919 pacienți, iar numărul celor transferați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă a crescut din nou – 464 de oameni luptă cu o formă severă de boală. Laboratoarele prelucrează în continuare un număr mai mare de teste. La nivel național au fost procesate, de ieri până astăzi, peste 24.000, iar în județul Timiș, 1.789. De asemenea, 28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 nu au avut simptome, fiind externați la 10 zile după depistare.

Sub monitorizarea DSP Timiș sunt opt focare active: Smithfield (219 cazuri), Spitalul Municipal (4 cazuri), centrul OncoHelp (12 cazuri) compania Honeywell (5 cazuri), un centru privat de îngrijire a minorilor unde au fost depistați pozitiv trei copii, dar și zona Făget, aflată în carantină, unde au fost înregistrate 64 de cazuri, dintre care două decese. Oamenii legii au făcut mai multe controale pe raza localității și a satelor aflate în carantină. Peste 1200 de autovehicule au fost verificate și aproape 1.000 de oameni au fost controlați. A fost restricționat accesul pentru 76 de autovehicule și 44 de persoane.

Cel mai recent focar este la Spitalul Județean din Timișoara. Nouă cadre medicale și 10 pacienți de la Clinica de Chirurgie Vasculară au contactat SARS-CoV-2. Secția a fost carantinată și au fost luate mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

CITEȘTE ȘI: Focar de coronavirus la cel mai mare spital din vestul țării. Clinică a Spitalului Județean Timișoara, în carantină

Focarul cu numărul opt, pe care DSP Timiș îl prezintă în raport sub formula „comunitate sat/comună”, a fost depistat la Gottlob, în județul Timiș. În spațiul public au apărut informații „pe surse” în care au fost prezentate 14 cazuri, și nu 11, după cum raportează zilnic DSP Timiș. Primarul a elucidat misterul.

publicitate ziar expresb 1000x100

„În total, au fost confirmate cu COVID-19 11 persoane, dar opt dintre ele au fost considerate vindecate. Rămân astfel trei cazuri. După aceea, îmi explică cei de la DSP că focarul se consideră stins la 14 zile de la ultimul depistat pozitiv. Asta va fi în 12 august. Noi practic mai avem trei. În șapte ies din carantină, doi cetățeni soț, soție și apoi mai avem o persoană care va ieși în 12 august după ce primesc testele negative. În concluzie, mai avem trei cazuri pozitive din 11 confirmate inițial”, a explicat, pentru www.expressdebanat, Gheorghe Nastor, primarul comunei Gottlob.

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 15 persoane și au intrat în izolare 43. În spitalele din județ sunt internați 197 de pacienți, dintre care 15, în secțiile ATI. De la începutul pandemiei au contactat SARS-CoV-2 159 de cadre medicale. 76 de oameni, diagnosticați și cu COVID-19 au decedat, dintre care o persoană în ultimele 24 de ore.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 59 de societăți comerciale și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/