Noi locuri pentru pacienții COVID-19 în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara! Șase saloane au fost renovate

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi internați, începând de mâine, în șase saloane proaspăt renovate. Este vorba despre o zonă care face parte din Compartimentul de Boli Infecțioase, aflat în corpul de clădire destinat persoanelor care au contractat SARS-CoV-2.

Lucrările au fost finalizate, iar acum spațiile sunt igienizate. Șase saloane au fost renovate, iar pacienții nu mai sunt nevoiți să împartă o singură toaletă. Concret, au fost respectate normele europene prin care este prevăzută obligativitatea dotării fiecărui salon de spital cu baie proprie.

„Saloanele fac parte din Compartimentul de Boli Infecțioase și vor fi ocupate de pacienți COVID-19 pozitivi, pentru că se află în corpul de clădire definit ca zonă roșie a spitalului. Astăzi vor fi puse la punct toate detaliile, iar de mâine putem interna pacienți. Vor fi puse la dispoziție 12 locuri pentru că saloanele au câte două paturi fiecare.”, a explicat, pentru www.expressdebanat.ro, Diana Manolescu, directorul medical al unității sanitare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Investiția a fost făcută de Primăria Timișoara, ordonatorul de credite al Spitalului „Victor Babeș”. „Astăzi s-a finalizat o nouă lucrare prin care, zona bolilor infecțioase grele precum HIV, Hepatita C, Hepatita B, beneficiază de condiții civilizate, cu saloane cu grup sanitar propriu. Până acum, bolnavii, amestecați, cu toate aceste boli molipsitoare, foloseau în comun aceeași baie.”, a spus Nicolae Robu.

În spitalele din județul Timiș sunt internați 197 de pacienți COVID-19, dintre care 15, în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.


STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/