Oprit la timp! Un cetăţean sârb a vrut să introducă un pistol în România!

Polițiștii și inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia au intrat în alertă, după ce, în urma unui control specific, în cabina unui automarfar, a fost descoperită o armă, șoferul sârb având intenția de a o introduce ilegal în țară.

La mijlocul acestei săptămâni, 12 februarie, în jurul orei 01.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, un cetățean sârb, în vârstă de 54 de ani, aflat la volanul unui automarfar, marca Man, înmatriculat în Serbia, s-a prezentat pentru a intra în țară. Nimic nu părea să ridice suspiciuni până când polițiștii de frontieră au început să inspecteze mijlocul de transport, aceștia descoperind, ascunse și nedeclarate, în cabina automarfarului, sub salteaua din patul mijlocului de transport, un pistol cu aer complimat marca Stalke, cal.4,5 mm, un încărcător cu 13 bile şi un toc.

La cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, bărbatul a declarat că a achiziţionat arma pentru autoapărare.

Întrucât bărbatul nu avea documente de deținere a armei și a muniției pentru a tranzita frontiera, ele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată.