Cetățean sârb prins la frontieră cu talon fals pentru o mașină din Italia!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat un cetăţean sârb, care a prezentat la control un talon de inspecţie periodică italienesc fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

Aseară, la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean sârb, 38 de ani, care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia.

În urma verificării documentelor maşinii, având suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică periodică ce purta însemnele autorităţilor italiene, poliţiştii de frontieră au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals total.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul în urmă cu 4 luni, în schimbul sumei de 3.200 de euro de la un cetăţean italian şi nu avea cunoştinţă de faptul că talonul este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.