Un sârb a fost prins în timp ce încerca să introducă în țară medicamente interzise în România

Un cetățean sârb a încercat să introducă în țară medicamente care au în compoziție Alprazolam, substanță considerată drog, aflată sub control național.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița- I.T.P.F. Timişoara, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit şi confiscat 190 comprimate de Xanor, care are în compoziţie Alprazolam, pe care un cetăţean sârb intenţiona să le introducă ilegal în ţară. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, cetăţean sârb, era pasager într-un microbuz înmatriculat în Austria.droguri

În urma controlului efectuat asupra bagajelor pasagerului, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit în bagajul cetăţeanului sârb 19 folii a câte 10 pastile Xanor, produs care are în compoziţie Alprazolam, aceasta fiind substanţă aflată sub control naţional, înscrisă în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Comprimatele  au fost reţinute de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de introducere în ţară de droguri de risc, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 

foto: timpolis.ro