Dorul de copil a împins-o la un gest extrem pe o mamă din județul Dolj

explo 1000x200

O mamă plecată la muncă în străinătate a recurs la un gest deosebit de grav numai ca să poată avea copilul aproape. Femeia s-a gândit că poate trece frontiera cu fetița de 12 ani deși nu avea actele legale pentru fată.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 33 ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria. Alături de acesta călătorea ca pasageră Alberina P., în vârstă de 41 ani, ambele persoane domiciliate pe raza judeţului Dolj. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă pe podeaua microbuzului, acoperită cu fusta mamei sale, o persoană minoră, de sex feminin. În urma verificărilor, a rezultat că fetiţa ascunsă, în vârstă de 12 ani, este copilul pasagerei Albertina P. Aceasta a declarat că intenţiona să-şi ducă fetiţa cu ea în Italia şi a recurs la această metodă deoarece nu avea procură notarială din partea tatălui, iar paşaportul îi expirase.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi a cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru femeie şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru bărbat.

foto : somesanul.ro

banner 970 x 250