OFICIAL. Reşița l-a tras în jos pe Ponta!

Într-un judeţ cu cinci oraşe din opt conduse de primari social-democraţi, printre care şi municipiul reşedinţă de judeţ, victoria lui Victor Ponta în primul tur al prezidenţialelor nu e deloc surprinzătoare. Procentele obţinute însă în fiecare oraş în parte, da!

Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin a făcut publice rezultatele oficiale pe fiecare oraş în parte obţinute de Victor Ponta şi Klaus Iohannis în primul tur de scrutin. Cifrele sunt foarte interesante şi asta pentru că Iohannis a pierdut acolo unde nu s-ar fi aşteptat nimeni, în timp ce Ponta a scos un procent foarte mic în oraşe în care pretenţiile erau altele.

Ponta s-a bucurat de o victorie zdrobitoare la Moldova Nouă, în oraşul condus de pesedistul Matei Lupu, singurul cu un procent de peste 50 la sută. Candidatul PSD a primit 2.654 de voturi, faţă de 1.502 ale lui Iohannis. În procente, 52,38 la sută, faţă de doar 29,64 la sută. La fel de spectaculoasă a fost şi victoria lui Ponta înregistrată la Băile Herculane, unde primarul Nicuşor Vasilescu abia a trecut de la PDL la PSD. Electoratul şi-a schimbat şi el opţiunile, astfel că 42,76 la sută dintre voturi au fost pentru Victor Ponta, în timp ce Iohannis a scos doar 29,68 la sută.

Lucrurile sunt foarte clare şi la Oraviţa. În oraşul social-democratului Dumitru Ursu, Ponta a obţinut un procent peste media pe ţară, 43,89, faţă de 29,26 al lui Iohannis. Candidatul PSD a câştigat şi la Oţelu Roşu, oraşul primarului social-democrat Luca Mălăiescu. 39,83 la sută din voturile valabil exprimate au mers către Ponta, în timp ce Ioannis a adunat 37,31 procente. Dacă la Moldova Nouă, Oraviţa sau Băile Herculane Ponta s-a impus categoric, în municipiul Reşiţa, condus de preşedintele PSD Reşiţa, Mihai Stepanescu, lucrurile au stat cu totul altfel. Ponta a fost votat de 11.321 de reşiţeni, în timp ce pe Iohannis au pus ştampila 10.663 de votanţi. Asta înseamnă în procente, 36,11 faţă de 34,01, cea mai mică diferenţă înregistrată în oraşele cu primari PSD.

Cifrele arată un echilibru aproape perfect la Bocşa, lucru surprinzător, deoarece democrat-liberalul Eugen Cismăneanţu are un capital de imagine fantastic în oraş. Iohannis a câştigat aici la mustaţă, cu o diferenţă de mai puţin de 50 de voturi. În procente, 39,88 la 39,23! La Caransebeş, după cum era de aşteptat, candidatul ACL s-a impus fără probleme. În municipiul liderului liberal Marcel Vela, Iohannis a obţinut 39,87 la sută din voturi, în timp ce pe Victor Ponta l-au votat 33,85 la sută dintre caransebeşeni. O surpriză la fel de mare la ca Reşiţa s-a înregistrat şi la Anina, în oraşul liberalului Gheorghe Românu. Aici, s-a impus Victor Ponta, cu un procent uriaş faţă de aşteptări, 45,84 la sută. Iohannis a scos doar 34,24! Duminică, în turul doi, Ponta şi Iohannis pornesc de la 0-0!

banner 970 x 250

Comments

  1. ovidiu says:

    ce repede uita romanul cand iesea in strada, iarna, chiar si pe ninsoare si striga JOS PDL, JOS FRUNZAVERDE, etc. acuma tot cu ei voteaza, deci NE MERITAM SOARTA !!!!