OFICIAL. Investiții majore în taberele școlare! Vacanțe ca altădată, în cel mult 5 ani

Consiliul Județean Timiș va prelua taberele școlare din județ cu scopul de a le reabilita, dat fiind faptul că, în prezent, doar două din cinci tabere sunt funcționale.

CJ Timiș va transmite o solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului de a trece taberele școlare în proprietatea și administrarea Județului. Este vorba despre Bogda, Chevereș, Poieni Strâmbu, Herneacova și Poieni Sat.

Prin hotărârea aprobată săptămâna aceasta, Consiliul Județean se obligă să le modernizeze în termen de cinci ani de la data preluării și să mențină destinația actuală a imobilelor, în vederea dezvoltării activităților de tineret și sport. De asemenea, se vor preda și mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotarea acestora.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Preluăm aceste tabere și le reabilităm, pentru a le reda elevilor timișeni. În prezent, Chevereș și Poieni Strâmbu sunt într-o stare bună și necesită mici modernizări, însă celelalte trei au nevoie de investiții majore pentru a fi repuse în funcțiune. Nu avem motive să credem că transferul nu va fi aprobat, întrucât tocmai Ministerul s-a arătat recent deschis spre o astfel de măsură”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: REABILITARE. Consiliul Județean Timiș va prelua în administrare fostele tabere școlare din zona de est a județului

Prin această acțiune de preluare a taberelor școlare se urmărește asigurarea standardelor de calitate necesare, fapt ce implică investiții majore care nu pot fi făcute decât pentru imobilele aflate în proprietatea Județului.

După transmiterea dreptului de proprietate, la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean se va înființa o structură în cadrul căreia va fi încadrat personalul taberelor, pentru asigurarea continuității și condițiilor optime desfășurării activităților din cadrul acestora.

Sura foto: pensiuneabanffy.ro

banner 970 x 250