Cursă de poveste cu Scufița Roșie, în poiana de la Cantonul Lupului [FOTO]

Aproximativ 200 de copii ai Liceului Teoretic „General Dragalina”, dar și cei din cadrul Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” au dat startul primei ediții a concursului de alergare montană Wolf’s Run Oravița.

Cu ocazia apropierii zilei de 1 Iunie, Primăria Orașului Oravița, în parteneriat cu instituțiile de învățământ și agenții economici, au hotărât să-i scoată pe cei mici din zona de confort a tehnologiei și a gadget-urilor, organizând primul concurs de alergare montană, dar nu oriunde, ci chiar în mijlocul naturii, la Cantonul Lup.

Având în vedere locația aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment, dar și faptul că întreaga activitate era dedicată copiilor, profesorului de sport Cosmin Ioan Ciorman (Liceul Teoretic „General Dragalina”) i-a venit ideea să îmbrace întregul peisaj într-un tablou de poveste, miza parcurgerii obstacolelor traseului de 1.240 m lungime fiind să scape de lupul cel fioros din basmul Scufița Roșie.

De la mic la mare, cu toții au plecat entuziasmați în competiție, fiecare dintre cei care au trecut de linia de finish fiind premiați cu medalii: „Copiii nu au beneficiat de nicio pregătire în vederea concursului și, spre surprindere, nu a avut loc niciun accident. Aveam emoții! Terenul nu este unul de asfalt, e pădure. Un traseu destul de frumos. Pentru început, 1.240 m lungime, dar un traseu plăcut”, a declarat Ciorman.

1000x100 casa brutarului

Profesorul de educație fizică a anunțat că acest concurs va deveni o tradiție în orașul Oravița, în fiecare an, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului: „Mi-am dorit foarte mult să fie vreme bună, să reușesc să fac concursul acesta. Este un concurs puțin atipic pentru ceea ce se-ntâmplă, dar cred că din acest an, în zona Oravița, se vor mai desfășura astfel de concursuri. Sunt profesor de sport. Vreau să fac acest lucru pentru copiii de la Liceul Teoretic «General Dragalina» și nu numai, ci pentru toți copiii. Acest concurs a fost dedicat lor, zilei de 1 Iunie. Scopul principal al acestei competiții a fost să-i fac pe copii să se bucure de natură, de viață, de alergare, de-ntâlnirea cu prietenii”.

Totodată, nu este exclusă posibilitatea ca, în toamnă „să aibă loc un concurs deschis pentru publicul larg, pe categorii de vârstă, cu o lungime mai serioasă”, a anunţat cadrul didactic al liceului orăvițean.

La final, ca în orice competiție, câștigătorii podiumului au fost premiați cu diplome și dulciuri de către primarul Dumitru Ursu și directorul Liceului Teoretic „General Dragalina”, Alideia-Petronela Țepeneu, cei doi încurajându-i pe cei mici se ducă această tradiție mai departe.