Primăria Oraviţa investeşte în culte. Nu toți consilierii locali sunt de acord…

Primăria orașului Oravița va finanța, din bugetul propriu, construirea bisericii din Zona Gării.

Proiectul de hotărâre privind acordarea celor 300.000 de lei pentru construirea lăcașului de cult nu prea le-a surâs tuturor consilierilor! Astfel, din 14 consilieri prezenți la ședința ordinară a Consiliului Local din luna aprilie, doar 11 au votat „pentru”, abținerile venind din partea consilierilor PNL și PNȚCD.

Cu privire la abținerile celor 3 consilieri, primarul Dumitru Ursu declară pentru expressdebanat.ro: „Nu pot să-mi dau seama de ce s-au obținut de la finanțarea bisericii. Indiferent de apartenența religioasă, un singur Dumnezeu este pentru toți. Ținând cont de faptul că sunt foarte mulți oameni în Zona Gării, mulți dintre ei fiind mai în vârstă, consider că lucrările de construcție trebuie să fie finalizate cât mai repede, pentru ca oamenii să aibă un lăcaș de cult cât mai aproape de zona în care locuiesc”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ursu este de părere că lucrările pentru biserică trebuie continuate, motivând că respectiva clădire nu este construită doar pentru primar, ci și pentru oamenii din comunitate: „Indiferent de culoarea politică, realizarea unui astfel de edificiu nu este doar în beneficiul primarului, ci în beneficiul întregii comunități, pentru ca, împreună, să ne putem ruga pentru familiile noastre, pentru comunitatea noastră și pentru țara în care trăim”.

banner 970 x 250