OFICIAL. CNAIR, vinovată pentru accidentul cu patru morți de pe Clisura Dunării!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poartă o parte din vină pentru producerea accidentului cu patru moți din octombrie 2017 de pe Clisura Dunării!

Patru membri ai aceleiași familii, un bărbat (48 de ani), o femeie (40 de ani) și copiii lor (de 22, respectiv de 3 ani) au murit în octombrie 2017, după ce șoferul unei mașini în care circulau în calitate de pasageri s-a răsturnat în Dunăre. 

În urma accidentului, la Parchetul Judecătoriei Moldova Nouă a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit Dianei Cotuna, avocat al familiei victimelor, în cadrul anchetei a fost realizată și o expertiză criminalistică al cărei rezultat arată că o parte din vina producerii accidentului îi aparține CNAIR. Practic, susține avocatul Diana Cotuna, expertul a stabilit că lipsa parapetului a permis răsturnarea mașinii în Dunăre, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă parapetul era la locul lui. 

 „Expertiza arată o culpă atât a șoferului, cât și culpa CNAIR. S-a realizat că lipsa parapetului, care era distrus anterior în zona în care a avut loc accidentul, a contribuit la răsturnarea mașinii în Dunăre. S-a reținut de către expert că dacă parapetul era intact, cu siguranță autoturismul ar fi fost deviat și consecințele ar fi fost altele.”, a declarat avocatul Diana Cotuna, de la casa de avocatură JGV și Asociații. 

După producerea accidentului cu patru morți de pe Clisura Dunării, mai mulți angajați ai CNAIR – DRDP Timișoara au fost sancționați disciplinar pentru că „nu și-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu, sens în care s-a dispus sancționarea disciplinară a acestora”. Cea mai dură sancțiune, reducerea salariului cu 10 la sută pentru o perioadă de trei luni, i-a fost aplicată șefului SDN Orșova, Ion Cunicel. Adjunctul acestuia, Doru Ilie Băilescu, a fost sancționat cu reducerea salariului cu 10 la sută pe o perioadă de două luni, iar Silvia Lungu, Daniela Axinescu și Branislav Ieremici au fost sancționați cu reducerea salariului cu 10 la sută pentru o lună. 

CITEȘTE ȘI:

O familie a murit în accidentul de la Coronini. Parapetele încă se lasă așteptate!

Tragedia de la Coronini face victime și în administrație: șefii de la Drumuri, lăsați pe drumuri!

NEWS ALERT. Cadavrul celei de-a patra victime din accidentul de la Coronini a fost găsit! La zeci de kilometri distanță!