Cine este cel mai aprig rival al lui Adrian Torma la alegerile din 2020?

Mandatul primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, ca de altfel mandatul oricărui edil, a intrat în linie dreaptă, motiv pentru care, peste doar câteva luni, cetățenii vor fi chemați din nou la vot pentru a-și alege reprezentanții. Deși încă există o ceață densă vizavi de contracandidații primarului de la Dunăre, Adrian Torma știe că cel mai aprig contracandidat al său este nimeni altul decât sinele.

Șeful administrației publice locale din Moldova Nouă nu s-a sfiit să anunțe public intenția de a-și depune candidatura pentru încă un mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce. În acest sens, acesta nu și-a arătat deloc preocuparea în privința potențialilor rivali, ci în privința modului în care vor percepe oamenii eforturile depuse în cadrul celor aproape patru ani de când se află la butoanele orașului.

„Cea mai mare bătălie pe care o duc este cea mine, cu așteptările pe care le-am avut pentru cei patru ani. Sunt, încă, și cred că voi rămâne un om normal, ancorat în realitate, cu picioarele pe pământ. Am făcut niște promisiuni și multe dintre ele nu le-am putut duce la-ndeplinire. Eu știu că am făcut tot ce a depins de mine. Nu știu cum vor reacționa cetățenii, dar cea mai mare bătălie o duc cu mine, dacă, pe viitor, mai trebuie să le cer votul sau nu. Eu știu că trebuie să le cer votul și știu că, doar prin continuitate, putem duce lucrurile înainte.”, a dezvăluit primarul Torma pentru expressdebanat.ro.

Dacă până în 2016 actualul edil-șef se număra în topul celor mai prosperi oameni de afaceri din Caraș-Severin, neavând nicio tangență cu mediul politic, în momentul de față, Torma dă de înțeles că munca din spatele cortinei într-o primărie nu se aseamănă deloc cu mediul privat, singura asemănare fiind perseverența: „Vreau să vă dau un exemplu. Mulți dintre cei care vor încerca să candideze, la orice tip de primărie, habar nu au ce populație are orașul lor, nu cunosc liniile de finanțare, nu știu cum se construiește un buget, nu știu cum se construiește organigrama, dar își doresc să fie primari. Nu e ușor să fii primar și începi să te coci și să simți ceea ce-nseamnă acest lucru după doi, trei ani, oricâtă experiență ai avea. Deci, cea mai mare bătălie o am cu mine. Eu am decis, în sufletul meu, că vreau să candidez și o să le cer cetățenilor votul”.

În plus, ținând cont de spectrul politic actual, Torma și-ar dori ca printre contracandidații săi pentru șefia primăriei Moldova Nouă să se regăsească oameni noi, oameni care au reușit ceva în viață, nicidecum „candidații de meserie” care, la fiecare patru ani, ocupă podiumul electoral: „Mi-aș dori foarte mult să apară fețe noi, oameni care nu au mai candidat, oameni care poate au realizat ceva în viața lor privată. În cazul celorlalți, categoria candidaților de meserie, aceștia candidează de două, trei ori, pierd, iar apoi vin cu niște frustrări, cu niște dureri, cu niște acuze’: «Nu m-a votat ăla» sau «Ăia din primărie sunt împotriva mea». Nu trebuie să-ncepi un mandat cu astfel de abordări.”, a mai ținut să adauge primarul orașului din Clisura Dunării.