OFICIAL. Cinematograful Dacia intră în reparații capitale!

explo 1000x200

Consilierii locali sunt puși pe fapte mari. După ce au aprobat asocierea cu o firmă din București pentru proiecția celor mai noi producții cinematografice, acum vor să adapteze și cinematograful la vremurile actuale.

Aleșii au votat astăzi, în ședință extraordinară, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru cinematograful Dacia. Proiectul prevede o investiție de amploare, a cărei valoare se apropie de 20 de milioane de lei. Practic, odată ce s-ar găsi resursele necesare, cinematograful ar urma să fie modernizat și adaptat cerințelor actuale. Aleșii iau în calcul o redimensionare a încăperii actuale, care va cuprinde o sală mare, de 471 de locuri, și două noi încăperi cu o capacitate de 112 și respectiv 65 de locuri. Cele două săli vor fi adaptate special pentru proiecțiile de film în format 3D. Același proiect mai prevede schimbarea mobilierului, a sistemului de iluminat, acustic și de proiecție.

Până la modernizare, rulează filme!

Cinefilii nu trebuie să își facă griji, întrucât difuzarea celor mai noi producții apărute la Hollywood va respecta programul publicat de ziarul online Express de Banat. Proiectul de hotărâre aprobat astăzi este unul pe termen lung pentru care autoritățile vor căuta finanțare externă. Efortul financiar făcut din bugetul local pentru alocarea unei sume de aproape 20 de milioane de lei ar fi mult prea mare, dacă nu imposibil.

În cadrul parteneriatului încheiat cu firma din București vor fi prezentate 10-12 premiere de film pe lună, şi avanpremiere, o dată la 2 luni.

Preţul unui bilet pentru un film 2D este de 10 lei, iar pentru un film 3D, 15 lei.

De asemenea, reşiţenii vor avea posibilitatea de a cumpăra popcorn şi alte asemenea produse de la un stand amenajat la intrarea în cinematograf.

Comments

 1. resitean says:

  Ok..este bine pentru Resita faptul ca vom avea,ramane de vazut, cinematograf…dar locuri de munca, nu va manifestati niciun interes in acest sens stimabililor!

 2. SABIN says:

  Resiteanule de ce nu te angajezi la PLASTOMET ca ai comentat articolul? Nu ai vazut anuntul ca fac angajari?N-ai calificarea care trebuie? Ce pregatire ai? Doar nu esti obsevator, comentator sau poate…. trantor? Astea nu se cauta, poate o reconversie profesionala nu ar strica. Vezi sa nu obosesti prea tare….. dauneaza tenului.

 3. Razvan says:

  Sabin , eu cred ca resiteanul se referea la alta imagine a Resitei , aia pe care tu probabil nu o vezi pentru ca salariul tau este de 650 ron pe luna si mai primesti probabil 350 ron pe luna sa scri ceea ce scri , si crezi ca ai un trai decent ca poti merge la un film. Ei bine nu e asa , uitate in jurul tau , deschide ichi bine si ai sa vezi o populatie mult imbatranita , ai sa vezi tineri care pleaca din Resita sa munceasca pentru un salar decent din care sa isi permita mai mult decat un film 3 D , ma bucura tare mult deschiderea cinematografului Dacia , iti spun sincer , dar tare mult mar bucura un investitor care sa ofere locuri de munca pentru oamenii mai pregatiti sa nu fiu rau sa zic inteligenti , imi doresc ca atunci cand merg pe Bld Republicii , pana la cinematograful Dacia sa vad un film cu familia sa nu mai numar peste 20 de spatii comerciale goale si pe cele pe care le vad sa nu fie second hand , adica acea imagine de saracie. Daca ai creea locuri de munca pentru studentii din Resita cu un salar mai mare decat minimul pe economiei sunt convins ca ar creste puterea de cumparare si toate bulevardele ,mari care sunt putine , ale Resitei , ar arata altfel. Va doresc numai bine!

 4. Radu says:

  Stimabililor, Primaria nu e societate comerciala sa creeze locuri de munca si, in plus, mai trebuie sa existe si DORINTA DE A MUNCI. Chiar societatea care pune la dispozitie filmele va crea locuri de munca pentru resiteni. Dar, oricum, pe voi nu va multumeste nimic.

 5. resitean says:

  Sabin,imi cer scuze,eu lucrez in Timisoara ca inginer la i multinationala,obligat de faptul ca Resita nu imi poate oferi nimic,desi sunt resitean cu facultatea facuta la Resita. Iti pot confirma ca de-a lungul anilor mai multe companii au vrut sa investeasca in Resita,dar au fost respinse de spagile care s-au cerut…inclusiv actuala administratie a esuat lamentabil..te rog totusi,sa-l intrebi pe Primar unde sunt cele 1006 locuri de munca despre care vorbea acu ceva vreme..