O săptămână din campania electorală, „furată” de COVID-19 în cazul unui primar din Timiș!

Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei din județul Timiș, se află în izolare la domiciliu după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Edilul va pierde o săptămână din campania electorală, chiar dacă stă deja acasă de două săptămâni.

Primarul din Sânandrei spune că a fost în concediu, dar când s-a întors nu s-a simțit bine. În 11 august s-a autoizolat, iar la recomandarea medicului de familie a făcut testul COVID-19 la cerere. A fost diagnosticat pozitiv abia în 21 august, iar conform procedurii, perioada oficială de izolare se calculează din ziua în care pacientul este diagnosticat pozitiv.

„Sunt în izolare din 11 august. Am deja 14 zile de izolare, dar acestea nu se pun. Pentru că am făcut testul la cerere, atât eu, cât și soția și a ieșit pozitiv, doar în cazul meu, în data de 21. Nici nu am știut cum să reacționez și atunci am preferat să fac publică informația. La mine a ieșit pozitiv, dar la soție este negativ. Perioada oficială de izolare se pune din data de 21. Din 21 eu trebuie să mai stau în izolare încă două săptămâni. Asta este procedura. Noroc că am curte pentru că, până în data de 3 septembrie, nu am voie să ies din casă. Au venit cei de la Ambulanță, mi-au făcut o investigație, au văzut că sunt bine și că nu am niciun simptom și au spus să rămân în izolare atât eu, cât și familia”, a explicat, pentru www.expressdebanat.ro, Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

COVID-19 „i-a furat” edilului o săptămână din campania electorală, dar își asumă și speră că va recupera pe parcurs.

„Săptămâna viitoare începe campania. Eu o săptămână pierd din campanie, dar nici nu vreau să risc. Eu puteam să nu fac testul și să mă duc să mă plimb pe stradă. Dar cum nu m-am simțit bine, am preferat să mă duc să fac testul cu plată pentru că nu vreau, Doamne ferește, să îi îmbolnăvesc pe oameni. Eu vreau o campanie frumoasă, civilizată. Nu voi avea patru săptămâni la dispoziție, ci trei săptămâni, dar sper să recuperez ce am pierdut în prima săptămână. După 3 septembrie pot să ies fără probleme pentru că, în total, voi sta patru săptămâni în izolare”, a mai explicat Claudiu Coman.

Primul caz de coronavirus din Sânandrei a fost confirmat în 20 iulie, iar patru zile mai târziu Coman a anunțat că încă o persoană a contactat SARS-CoV-2. Tot atunci a declarat că cetățenii trebuie să fie informați și că situația, cu privire la pandemie, nu poate fi ascunsă sub preș.

Sursa foto: Facebook