Un nou caz de coronavirus în comuna Sânandrei! Persoana se află în izolare la domiciliu

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

A fost confirmat cel de-al doilea caz de coronavirus din comuna Sânandrei, județul Timiș. Este vorba despre o persoană care s-a testat la cerere și are o formă ușoară de COVID-19. Se află în izolare la domiciliu, iar în comună au loc tot mai multe controale pentru că există persoane care nu respectă măsurile de prevenție.

Vestea a fost dată de primarul Claudiu Coman în cadrul unui dialog cu cetățenii care a avut loc în mediul online. Edilul spune că vrea să le comunice deschis oamenilor situația, fără să creeze panică, dar cu speranța că cetățenii vor trata cu seriozitate pandemia COVID-19. Asta înseamnă respectarea cu strictețe a normelor de prevenție, mult discutate la nivel național – purtarea măștilor, respectarea distanței sociale, dar și noțiunilor elementare de igienă.

„Avem al doilea caz de COVID-19. Noi am fost anunțați astăzi (n.r vineri). A ieșit pozitiv, am luat legătura cu persoana și îi pot asigura pe cetățeni că se află în izolare la domiciliu. Și-a făcut testul din proprie inițiativă. Cele două persoane au forme usoare, nu se pune problema de internare în spital. Noi am anunțat poliția, poliția face verificări. Oamenii sunt, în general, conștincioși. Am vrut să tragem un semnal de alarmă la nivelul comunei, le-am cerut oamenilor, ca atunci când intră în magazin, să poarte mască, să păstreze distanța socială”, a spus Claudiu Coman.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Primarul comunei îi sfătuiește pe locuitori să nu îi marginalizeze pe cei diagnosticați cu COVID-19, ci să empatizeze cu situația prin care trec. „Eu nu știu ce au înțeles unii, vă spun sincer că nici mie nu mi-a plăcut. Dacă am da numele acelor persoane ce ați face? Să îi marginalizăm? Să le dăm foc? În următoarele zile își vor face testul și vor ieși negativi”, a mai spus Coman.

Chiar dacă au existat comentarii negative legate de persoanele diagnosticate, edilul nu vrea să ascundă situația sub preș. „Nu înțeleg de ce există atâta panică. Nu trebuie să existe panică. Când voi fi informat oficial, voi face și o informare reală a cetățenilor, dar cu gândul de a trece ușor și preventiv peste situație. Nicidecum să creez panică. Eu am ales să nu ascund astfel de lucruri. Altor colegi le e rușine sau frică să vorbească despre așa ceva. Nu este cazul. Niciunul dintre cei pozitivi nu au copii la grădiniță. Asigur cetățenii că nu există copil de grădiniță implicat în această ecuație”, a explicat Claudiu Coman.


STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/