Peste 8.500 de contracte de muncă încetate în pandemie. Cifre oficiale ale inspectorilor de muncă din Timiș

Piața muncii în județul Timiș revine încet la normal, potrivit inspectorului-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș. Aproape 294.000 de contracte de muncă sunt active în prezent, cu peste 8.500 mai puține ca înainte de instalarea stării de urgență, în luna martie.

Datele Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș indică faptul că în 1 martie erau înregistrate 302.687 de contracte active. La începutul lunii august erau înregistrate 294.027 de contracte active.

„Revenim încet la normal și am ajuns la nivelul apropiat celui de la începutul pandemiei. Statistic vorbind, cele mai afectate domenii au fost, în această perioadă, cele din industria ușoară, coafură și alte activități de înfrumusețare, HORECA, precum și activitățile de sport și întreținere corporală”, a declarat inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Pavel Kasai.

Potrivit inspectorilor ITM Timiș, analizând ultimele 8 luni ale anului, cele mai multe contracte individuale de muncă au fost încheiate în prima lună a pandemiei. Practic, acei salariați și-au încetat definitiv activitatea în unitățile în care au fost angajați.

În șomaj tehnic, în județ mai sunt astăzi peste 1.400 de angajați. „În ceea ce privește contractele suspendate pe art. 52, alin. 1, lit. c) – șomajul tehnic – vârful a fost de 50.033 angajați. În momentul de față, la zi, sunt 1.445 de angajați în Timiș”, a mai spus Kasai.

Sursă foto: pixabay.com

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/