O nouă tranșă de vaccin gripal a ajuns în județul Timiș. Cu aproape 50% mai puține infecții respiratorii, față de aceeași perioadă a anului trecut

untitled design set 970x90 px

Peste 9.400 de doze de vaccin gripal au fost distribuite în județul Timiș de Ministerul Sănătății. În această săptămână au fost trimise către direcțiile de sănătate publică din țară 930.000 de doze, iar campania anuală de vaccinare antigripală continuă.

În 16 noiembrie, în județul Timiș, au ajuns 1.400 de doze de vaccin Vaxigrip Tetra, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani. De asemenea, și în 24 noiembrie au ajuns 8.040 de doze de vaccin Influvac Tetra, recomandat și copiilor, și adulților.

„Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2.430.000 de doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

publicitate ziar expresb 1000x100

Până în 15 noiembrie, au fost vaccinați 652.393 de români aflați în categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent nu a fost înregistrat niciun deces confirmat cu virus gripal.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/