Cadoul Naționalului din Timișoara de Ziua Națională a României. Unul dintre cele mai aplaudate spectacole, oferit virtual publicului

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Teatrul Național din Timișoara se deschide virtual publicului, de 1 Decembrie, cu spectacolul O scrisoare pierdută, de I. L. Caragiale. Piesa va fi transmisă în direct din Sala Mare a teatrului. 

Live-ul se va face, așadar, marți, 1 Decembrie, de la ora 18, pe site-ul Teatrului Național din Timișoara, pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a TNT.

„Să jucăm spectacolele din repertoriu în transmisiune directă este o formulă perfect funcțională în această perioadă în care activitatea cu publicul este interzisă. Teatrul Național rămâne activ și implicat chiar și în această perioadă și își îndeplinește misiunea în comunitate, prin faptul că rămâne în permanență conectat la publicul său și, în sens mai larg, la cetățean.”, a declarat Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara.

De ce O scrisoare pierdută? Pentru că este o declarație importantă pe care dramaturgia românească o face prin vocea lui Caragiale, transmit reprezentanții TNT.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare și, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înțelegem cu toții până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm, pe care le respectăm. În fond, povestea rezumată a «Scrisorii pierdute» este exemplul perfect: un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziției va duce la acceptarea unui compromis copleșitor pentru țară.”, a mai spus Hausvater.

„Scrisoarea” Naționalului este un spectacol modern care păstrează integral replicile, modul de adresare al lui Caragiale, reînțelegându-l însă în sensurile zilelor noastre. Spectacolul poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, iar distribuția îi numără pe: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari, costumele au fost alese de Alina Lăţan, muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar light designul este conceput de Lucian Moga.

Foto: Adrian Pîclișan/TNTm

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/