O nouă etapă pentru construirea primului pod din Timișoara după 30 de ani. Lațcău: „La începutul anului viitor vom putea lansa licitația pentru lucrări”

pasajul solventul

Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată, anunță viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău. Proiectul include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița. Contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația va fi semnat zilele viitoare, dacă nu vor exista contestații.

Ca procedură, după ce contractul va fi semnat și va fi emis ordinul de începere, proiectantul va avea la dispoziție șapte luni să finalizeze proiectul.

„Proiectantul va livra studiul de fezabilitate ce include studii topografice și de trafic, va obține autorizația de construire și în final ne va preda și proiectul tehnic de execuție. Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom avea un plan complet și vom putea lansa licitația pentru lucrări. Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

leader board 728 x 90 px

Viitorul pod și drum va avea patru benzi de circulație, o linie dublă de tramvai, piste de biciclete și trotuare pentru pietoni. Valoarea contractului este de aproximativ 1,1 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la noul pod peste Bega, din zona Solventul din Timișoara, șanse să înceapă anul viitor