Lucrările la noul pod peste Bega, din zona Solventul din Timișoara, șanse să înceapă anul viitor

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a anunțat că sunt șanse ca anul viitor să înceapă lucrările la noul pod peste Bega care ar urma să fie realizat în zona Solventul.

Ruben Lațcău a venit cu noi informații legate de proiectul podului peste Bega și al noului drum din zona Solventul. Astfel, potrivit viceprimarului Timișoarei, în următoarele săptămâni va fi desemnată firma care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru cele două obiective. În acest moment, se află în derulare faza de evaluare a celor trei oferte depuse pentru licitația publică. Câștigătorul va avea la dispoziție 180 de zile pentru elaborarea documentațiilor.

La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60% din evaluare este bazată pe oferta tehnică. În același timp, am avut nenumărate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial. Platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamineze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari”, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a mai precizat că speră ca anul viitor noul pod peste Bega din zona Solventul să intre în execuție.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

De asemenea, Ruben Lațcău a criticat „infrastructura haotică” din Timișoara, afirmând că problema poluării și a traficului va putea fi rezolvată doar după ce va fi finalizată centura de sud, iar inelele de trafic vor fi deschise.

Periurbanul din jurul Timișoarei are nevoie de inelul 4 pentru a evita centrul și cartierele rezidențiale. Nimeni nu vrea să audă adevărul dureros despre dezvoltarea haotică ce a avut loc în jurul Timișoarei, toate problemele pe care aceasta le creează, dar aceste lucruri trebuie enunțate răspicat. Atât timișorenii ce stau în Timișoara, cât și cei ce și-au luat casă lângă oraș suferă din cauza infrastructurii haotice. Fără infrastructură mare, fără transport în comun, nu există o speranță prea mare. Ne-am asumat să facem aceste proiecte mari nu pentru că sunt ușoare, ci tocmai pentru că sunt necesare”, a afirmat viceprimarul Timișoarei.

banner maxagro