Executarea viceprimarului Pasere a fost anulată! Jocurile politice, sancționate în sala de judecată!

Social-democrații din Consiliul Local Caransebeș au eșuat în tentativa lor de a-l schimba pe Bebe Pasere din funcția de viceprimar al municipiului.

Interesele grupurilor din PSD Caransebeș, coroborate cu neînțelegerile apărute între el și primarul independent Felix Borcean, au generat la începutul anului o Hotărâre de Consiliu Local privind revocarea din funcție a lui Pasere. Aceasta a trecut cu votul majorității, dar liderul Pro România Caransebeș a contestat debarcarea sa în instanță. Mai întâi, a obținut suspendarea hotărârii respective, astfel că a revenit imediat în funcție, consilierii locali neavând timp să aleagă un alt viceprimar. Astăzi, lucrurile s-au lămurit însă aproape definitiv. Și asta pentru că Tribunalul Caraș-Severin a dispus anularea HCL nr. 36/29.01.2021 a Consiliul Local al Municipiului Caransebeş. Există, ce-i drept, cale de atac, care trebuie formulată în termen de 15 zile de la comunicarea sentinței de astăzi, numai că, între timp, lucrurile s-au reglat între Borcean și Pasere. Ceea ce înseamnă că nu va fi făcut recurs. Cel puțin nu de către primarul Caransebeșului.

„Lucrurile au revenit de ceva vreme la normal, lucrăm bine împreună, eu nu am niciun motiv să atac decizia Tribunalului. Nu știu dacă o va face Consiliul Local sau nu. Repet, am clarificat lucrurile, Bebe Pasere își exercită atribuțiile de viceprimar și colaborăm foarte bine.”, a precizat Felix Borcean pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

La rândul său, Bebe Pasere a precizat că atât el, cât și primarul Borcean au trecut peste neînțelegerile apărute între ei la un moment dat: „Pentru mine nu pot să spun că e o mare surpriză decizia instanței. Știam de la bun început cum s-au petrecut lucrurile, știam că schimbarea mea a fost forțată dincolo de temeiurile legale. Mă bucură mult mai mult altceva. Mă bucură faptul că eu și Felix Borcean am reglat situația înainte să facă dreptate o instanță de judecată. Colaborăm foarte bine și sper ca asta să vadă în primul rând caransebeșenii, să-și dea seama de asta văzând că facem treabă în oraș.”

banner maxagro