Director nou și temporar la Direcția pentru Cultură Timiș. Cine i-a luat locul lui Sorin Predescu?

Lelica Crișan este noul director al Direcției pentru Cultură Timiș, numită prin ordin de ministru. Ea îi ia locul astfel lui Sorin Predescu, detașat la Dolj la mijlocul lunii august. Predescu a acuzat presiuni făcute de primarul Timișoarei pentru înlăturarea sa din funcție. 

Potrivit anunțului postat pe site-ul Direcției pentru Cultură Timiș, Lelica Crișan va ocupa funcția de director „până cel mult la data încetării detașării titularului funcției publice de conducere de director executiv.” Crișan ocupă această nouă poziție prin detașare, ea fiind șeful Biroului Eficientizare Energetică Blocuri în cadrul Direcției de Dezvoltare din Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Lelica Crișan a făcut parte din garda veche a PDL Timiș, numită la conducerea Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara. A fost implicată într-un scandal după ce și-a angajat fiica pe post de consilier în instituția pe care o conducea. Crișan a renunțat la funcțiile din partid în 2012, când a ocupat funcția de director la Direcția Implementare Programe din Ministerul Muncii. La reîntoarcerea în Timișoara a fost șef Serviciu Financiar-Învățământ la Primăria Timișoara.

La mijlocul lunii august, directorul Direcției de Cultură Timiș, Sorin Vlad Predescu, anunța că urmează să fie detașat la Dolj. Predescu și primarul în funcție al Timișoarei au avut în repetate rânduri conflicte deschise.

Foto: Facebook/Casa Artelor, Facebook/Lelica Crișan