Copertina Pieței 700, distrusă în incendiu acum mai bine de trei luni, urmează să fie înlocuită. Planurile administrației cu piața

Nici până acum, autoritățile nu au înlocuit copertina Pieței 700, care a ars în incendiul din luna februarie. De acest lucru se vor ocupa reprezentanții societății Piețe SA, pentru că primăria are în plan o investiție mai mare în acea zonă. Viceprimarul Cosmin Tabără spune că se dorește refacerea totală a spațiului, pentru că piața este „un focar în mijlocul orașului”. 

Copertina a fost distrusă de incendiul din această iarnă, însă degradată a fost întreaga zonă a Pieței 700 în care sunt poziționați florarii.

„Problema e dificilă din cauza procedurilor. Noi, în momentul de față, putem face doar investiții, reparațiile cad în sarcina SC Piețe. Am discutat cu ei și am stabilit că vor declanșa procedura pentru a repara acea copertină, întrucât o investiție din partea primăriei ar presupune undeva la 80-100.000 de euro, lucru care nu se justifică.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

leader board 728 x 90 px

Investiția nu se justifică, a continuat Tabără, pentru că administrația are alte planuri cu Piața 700.

„Noi am stabilit că Piața 700 va fi refăcută complet, cu un nou proiect, pentru că este un focar în mijlocul orașului și lucrurile astea nu mai pot continua, așadar nu se justifică o investiție atât de mare. Am vorbit cu domnul Cocean (n.r. directorul SC Piețe) să facă reparația cu o copertină care să aibă o garanție de 2-3 ani și care să asigure buna desfășurare a pieței. S-au depus oferte, cred că sunt vreo două, de o astfel de copertină. Sunt în procedura de atribuire și, într-un termen relativ scurt, ea va fi reparată. Și când va fi înlocuită, va fi și rezugrăvită toată piața de flori, în special zona care a ars.”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Sectorul dedicat florarilor din Piața 700 a fost distrus de incendiul care a avut loc la mijlocul lunii februarie, din cauza unui cablu electric defect. Nu au fost victime, însă s-au produs pagube însemnate. În urma acestui eveniment, primarul Dominic Fritz i-a cerut demisia directorului societății de Piețe, Ionuț Nasleu. Câteva zile mai târziu, Nasleu a și fost demis din fruntea societății.

CITEȘTE ȘI: Încep reparațiile la rețeaua electrică din Piața 700, distrusă de incendiu. Cosmin Tabără: „Sper ca până la începutul lunii martie să se creeze un spațiu amenajat provizoriu”