Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea societății Piețe SA

Directorul societății de Piețe din Timișoara a fost demis marți dimineață de Consiliul de Administrație, cu câteva ore înainte de ședința AGA, convocată de consiliul local, în care s-ar fi dorit dizolvarea actualului CA, pentru ca un nou consiliu numit să îl demită pe Ionuț Nasleu. 

Decizia a fost luată în CA, cu unanimitate de voturi. Demiterea lui Ionuț Nasleu vine la o zi după ce acesta ceruse imperios colegilor din CA să îl debarce din funcție.

„În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA. (…) Sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă.”, a scris Nasleu pe Facebook, ulterior demiterii sale.

leader board 728 x 90 px

Dominic Fritz: „Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal

Primarul Timișoarei spune acum că a cerut Corpului de Control să verifice informațiile apărute în presă cu privire la faptul că Nasleu ar fi folosit resursele societății pe care a condus-o în beneficiu personal. „Orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală.”, a spus Fritz.

„Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvențiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate. Iar acesta nu-i lucru ușor. Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă.”,  a mai completat Fritz.

Ionuț Nasleu s-a aflat la conducerea SC Piețe SA din vara anului 2019, numit cu sprijinul fostului primar Nicolae Robu. Patru dintre cei 6 membri ai actualului CA de la SC Piețe sunt liberali, cu tot cu președinte.

Până la publicarea acestui material, președintele CA de la Piețe, liberalul Dan Sarmeș nu a putut fi contactat pentru a da un punct de vedere cu privire la motivele oficiale care au stat la baza demiterii lui Nasleu.

CITEȘTE ȘI: Consiliul de Administrație al SC Piețe SA Timișoara ar putea fi dizolvat. Contrele dintre USR PLUS și PNL pe subiect

Pe de altă parte, în cursul zilei de marți va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor societății. Inițial, ședința fusese programată în eventualitatea dizolvării actualului CA, consiliu care a refuzat anterior, la solicitarea lui Dominic Fritz, să îl demită pe Nasleu. Scandalul a pornit după incendiul din 12 februarie care a cuprins hala de flori de la Piața 700 din Timișoara.

Ionuț Nasleu a fost exclus și din PNL Timiș.

UPDATE. S-a anulat ședința AGA de la SC Piețe SA 

Ședința AGA a rămas fără obiect, ca urmare a faptului că actualul CA de la Piețe SA l-a demis pe directorul instituției.