Ion Chisăliță: Am mai multe opțiuni pentru funcția de viceprimar!

Instalat oficial în funcția de primar al orașului Moldova Nouă, liberalul Ion Chisăliță așteaptă decizia instanțelor de judecată cu privire la componența Consiliului Local pentru a-și alege viceprimarul.

Repetarea alegerilor din 27 septembrie 2020 la Moldova Nouă, dispusă de Biroul Electoral Central, a vizat doar funcția de primar, nu și mandatele consilierilor locali, dar cu toate acestea instanțele de judecată au amânat validarea mandatelor celor care vor alcătui Consiliul Local Moldova Nouă. Spețele sunt similare și avându-se în vedere sentința definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție n u ar fi deloc exclus ca magistrații să valideze un Consiliu Local în formă restrânsă. Adică fără aleșii PSD și Pro România. Tocmai din acest motiv nici Ion Chisăliță nu s-a grăbit să vorbească despre majoritatea în Consiliul Local și numele viitorului viceprimar.

„În 24 februarie va fi ședința de validare. Cred că foarte repede Consiliul Local va intra în atribuțiuni, fie că e vorba de formula largă sau restrânsă. Eu am mai multe opțiuni vizavi de viceprimar, asta și în funcție de ce se întâmplă la instanță. Oricum vom face în ambele situații o alianță bună cu viceprimar dintr-o parte sau alta care să corespundă cel puțin pretențiilor pe care le-am pus pe masă. Rămâne să vedem care va fi structura Consiliului Local”, a comentat primarul din Moldova Nouă.

leader board 728 x 90 px