Mocioalcă îi corectează bugetul premierului Cîțu! 30 de milioane pentru spitalele din Reșița și Caransebeș și SF pentru Express!

Senatorul PSD de Caraș-Severin a depus două amendamente la proiectul de buget cu care premierul Florin Cîțu a venit în Parlament!

În primul rând, Ion Mocioalcă solicită rectificarea proiectului de buget în sensul alocării unor sume importante celor două spitale cărășene în care se tratează bolnavii de COVID-19. O solicitate mai mult decât îndreptățită, dar Guvernul Cîțu pare să fi uitat deja scenele groazei din Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. „Prin amendamentele depuse de PSD, de mine și de Silviu Hurduzeu, urmărim alocarea a câte 20 milioane de lei, plus 10 milioane pentru stingerea unor arierate, celor două spitale, din Reșița și Caransebeș. Dacă nici acum, când ne arde atât de tare, nu avem mai multă grijă pentru sistemul de sănătate, atunci când?!”, a comentat social-democratul.

Un alt amendament semnat de Ion Mocioalcă e legat de finanțarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Express Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat, drum care urmează să treacă prin județul Caraș-Severin. „Acest drum express e proiectul în jurul căruia spuneam în campanie că vreau să unesc toți parlamentarii de Caraș-Severin. Un prim pas îl putem face acum, votând împreună acest amendament prin care asigurăm finanțarea Studiului de Fezabilitate. Sigur, primarii ar fi avut nevoie să le fie rezolvate multe probleme punctuale, dar am preferat să mă leg de probleme mari ale Carașului”, a mai spus parlamentarul PSD.