Directorul SC Piețe Timișoara: „Dominic, reține: o să pierzi. Robu se va întoarce și atunci o să te întorci de unde ai venit din Germania”

La mai bine de o săptămână de la incendiul care a cuprins hala de flori din Piața 700 din Timișoara, incident în urma căruia primarul Dominic Fritz a cerut demiterea directorului de la SC Piețe, Ionuț Nasleu reacționează public. El respinge acuzațiile care vizau managementul său defectuos și cere actualului Consiliu de Administrație să îl demită din funcție. 

„Lumea să mă condamne. Eu dacă plec de la Piețe plec cu capul sus. Nu am făcut nicio ilegalitate, nu am luat mită, nu am făcut nicio infracțiune extremă la instituțiile pe care le-am condus. Rog actualul CA să nu sufere pentru mine, CA-ul actual a fost solidar cu mine, le cer imperios mâine să mă demită. Nu vreau ca ei să sufere din cauza mea. Plec cu fruntea sus. Vreau să îi protejez pe colaboratorii mei și istoria îmi va da dreptate. Dominic, reține: o să pierzi. Robu se va întoarce și atunci o să te întorci de unde ai venit din Germania.”, a declarat Ionuț Nasleu.

Directorul în funcție al SC Piețe SA a mai spus că primăria nu a realizat niciun fel de investiții în piețe, în calitate de proprietar, având în vedere că majoritatea sunt foarte vechi, așa că societatea Piețe a realizat doar reparații care, spune Nasleu, să permită funcționarea în condiții normale  și de siguranță a activității desfășurate acolo. Potrivit lui Nasleu, în 2019, Piețe SA a făcut reparații în valoare de peste 320 de mii de lei.

leader board 728 x 90 px

„Din pierderea totală de 1.228.843 lei, numai Piața losefin a generat o pierdere de 728.634 lei, respectiv de aproximativ 60%. Deci, rezultatele financiare negative nu se datorează managementului defectuos, ci în primul rând redevenței impuse de către Municipiul Timișoara pentru Piața losefin, care nu poate fi acoperită din veniturile realizate din exploatarea acestei piețe, în ciuda tuturor eforturilor și măsurilor luate de societate, dar și datorită volumului mare de reparații din celelalte piețe, în lipsa investițiilor Municipiului Timișoara.”, a spus Ionuț Nasleu.

Potrivit acestuia, societatea Piețe a făcut mai multe solicitări către primărie pentru atribuirea tuturor piețelor printr-un singur contract e termen lung care să permită realizarea de investiții. „În lipsa investițiilor ce sunt necesare în piețe datorită vechimii lor pe care Municipiul Timișoara nu le-a făcut niciodată se pot produce evenimente cum este cel din Piața Timișoara 700, când a avut loc un incendiu datorită supraîncălzirii instalației electrice care, deși a fost refăcută pe banii societății, are o putere instalată limitată care nu suportă o sarcină mai mare.”, a explicat Nasleu.

Referitor la bunurile lipsă din gestiune, în valoare de 200 de mii de lei, constatate de Comisia de inventariere a bunurilor aflate în evidențele primăriei, Nasleu spune că „toate aceste bunuri au fost propuse pentru casare de peste 4 ani chiar de către comisia constituită de către municipiul Timișoara.”

Vă reamintim că aleșii locali au convocat pentru marți Adunarea Generală a Acționarilor care ar putea dizolva Consiliul de Administrație de la SC Piețe, urmată de numirea unui nou consiliu care să poată decide demiterea lui Nasleu.

Ionuț Nasleu a fost numit la conducerea societății cu sprijinul liberalilor, iar din cei 6 membri ai CA, patru sunt liberali, cu tot cu președinte.

CITEȘTE ȘI: Consiliul de Administrație al SC Piețe SA Timișoara ar putea fi dizolvat. Contrele dintre USR PLUS și PNL pe subiect