Consiliul de Administrație al SC Piețe SA Timișoara ar putea fi dizolvat. Contrele dintre USR PLUS și PNL pe subiect

Au fost contre între consilierii locali de la USR și cei de la PNL cu privire la situația de la societatea de Piețe din Timișoara, după incendiul care a avut loc în Piața 700. USR a vrut ca Adunarea Generală a Acționarilor să fie convocată miercuri, însă liberalii au solicitat ca ședința să fie programată săptămâna viitoare. AGA ar putea dizolva CA-ul societății. 

„Dumneavoastră ce dată propuneți? De ce nu mâine (n.r, miercuri)? Ce mai vreți să așteptați?”, i-a întrebat primarul Dominic Fritz pe consilierii PNL, în ședința de plen.

„Avem un program, eu personal lucrez până la ora 18, că lucrez în construcții. Colegii mei la fel, nu înțelegem care este urgența, de ce nu facem AGA marți, înainte de plen, spre exemplu?”, i-a răspuns consilierul local PNL, Simion Moșiu.

La rândul său, consilierul USR Dan Reșitnec a explicat faptul că situația de la SC Piețe SA trebuie rezolvată cât mai rapid. „Ca și consilier local, chiar îmi doresc cât mai repede, mi se pare o chestie de urgență să văd un raport și să avem o discuție pe subiectul ăsta pentru că nu este în regulă ce se întâmplă.”, a spus Reșitnec.

Vineri noapte, un incendiu a izbucnit la hala de flori din Piața 700 din Timișoara. În urma incidentului, primarul Dominic Fritz a cerut Consiliului de Administrație de la SC Piețe SA să îl demită pe directorul societății, Ionuț Nasleu. 

„Domnul Nasleu n-are ce căuta la direcțiunea Piețe SA, vorbim despre lucruri destul de serioase dincolo de focul care a fost săptămâna trecută, au dispărut echipamente de peste 200.000 de lei. Este un dezastru la Piețe. Și primăria, și domnul Robu nu au făcut nimic în ultimii ani, investiții în piețe. (…) Domnul Nasleu e foarte departe de valorile europene ale unui oraș ca Timișoara. Eu am mare încredere și mă aștept ca CA să îl demită în următoarele zile și marțea viitoare vom analiza mai pe larg situația la Piețe.”, a declarat ulterior Dominic Fritz.

Ionuț Nasleu a fost numit la conducerea societății cu sprijinul liberalilor, iar din cei 6 membri ai CA, patru sunt liberali, cu tot cu președinte. AGA ar putea vota dizolvarea CA, urmată de numirea unui nou consiliu care să poată decide demiterea lui Nasleu.

CITEȘTE ȘI: Fritz cere demiterea directorului de la Piețe, după incendiul din Piața 700. Răspunsul lui Nasleu