Primăria Dumbrăvița cere anularea în instanță a măsurii de carantinare a localității. Argumentele edilului local

Primarul localității Dumbrăvița, aflată în zona periurbană a Timișoarei, a anunțat, miercuri, că a atacat în instanță decizia CJSU prin care comuna intră pentru a treia oară în acest an în carantină. Horia Bugarin spune că restricțiile suplimentare sunt ineficiente și injuste. 

Potrivit primarului, în ianuarie, localitatea a intrat în carantină cu o rată de infectare de 6,7 la mia de locuitori, iar la finalul lunii ianuarie a ieșit de sub restricțiile suplimentare cu o rată de infectare de 7,11 la mia de locuitori. Acum, la cea de-a treia măsură de carantinare luată în acest an pentru Dumbrăvița, autoritățile raportează o rată de infectare de 7,68 la mia de locuitori.

„Consider că măsura de carantinare doar a Dumbrăviței este total ineficientă. Rata nu scade, e o rată mare, sunt de acord, dar care nu justifică măsura de carantinare. Am încercat să facem toate măsurile de prevenție și protecție. Am stat de vorbă cu directorii supermarketurilor și i-am rugat să restrângă numărul de clienți. Poliția locală a făcut informări să se respecte măsurile de protecție și separare, unde nu au fost respectate s-au aplicat nenumărate amenzi și considerăm că am luat toate măsurile pe care le aveam la îndemână pentru a limita rata de infectare.”, a spus primarul Horia Bugarin.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, 90% din locuitorii Dumbrăviței își desfășoară activitatea în Timișoara sau în zona limitrofă, a mai explicat Bugarin.

„Practic, există o circulație a locuitorilor Dumbrăviței spre și dinspre Timișoara. Peste o mie de copii din Dumbrăvița activează la școlile din Timișoara, ceea ce din nou duce la un trafic dinspre Dumbrăvița înspre Timișoara și consider că măsura de carantinare doar a Drumbrăviței este total ineficientă. La proxima carantinare, într-un memoriu pe care l-am înaintat CJSU am explicat de ce măsura este total ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real și am constatat, ieri, că de astăzi am fost din nou carantinați. Considerând că aceste măsuri sunt ineficiente, rata de infectare nu scade datorită măsurii de carantinare, ba mai mult, măsurile s-au luat diferențiat în funcție de UAT-urile din Timiș, astăzi am înaintat acțiune în intanță prin care am cerut anularea măsurilor de carantinare a comunei Dumbrăvița. Vom face toate eforturile pentru a limita această pandemie care ne afectează pe toți, dar considerăm că, în același timp, trebuie să fie luate măsurile cu dreaptă măsură și cred că o carantinare doar a Dumbrăviței afectează activitatea locuitorilor, cea școlară și oricât de mult ne dorim ca actul de învățământ să fie de calitate, calitatea acestuia scade din cauză că se face online. Considerăm această măsură injustă.”, a spus Bugarin.

Marți, CJSU a dispus intrarea în carantină a localităților Șandra, Nițchidorf, Șag și Dumbrăvița pentru următoarele două săptămâni. Ultima dată, Dumbrăvița a fost sub restricții suplimentare pentru 3 săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Mai multe localități din Timiș cu rata de infectare peste 6 la mia de locuitori, propuse spre carantinare. UPDATE. Care sunt comunele care intră sub restricții suplimentare?