Încep reparațiile la rețeaua electrică din Piața 700, distrusă de incendiu. Cosmin Tabără: „Sper ca până la începutul lunii martie să se creeze un spațiu amenajat provizoriu”

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, anunță că luni încep reparațiile la partea electrică distrusă de incendiul de vineri noapte din Piața 700, iar în zilele următoare va fi anunțată și o soluție pentru refacerea cupolei. 

În paralel, conducerea SC Piețe SA a anunțat că florarii care își expuneau marfa în zona afectată de incendiu vor fi scutiți de la plata chiriei pentru următoarele două luni.

„Sper ca până la începutul lunii martie să se creeze un spațiu amenajat provizoriu, pentru a putea fi expuse florile și pentru a le asigura vânzătorilor condiții decente.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

leader board 728 x 90 px

Liberalul a mai spus și că este rolul administrației locale să reconstruiască Piața 700 și să o aducă la cele mai noi standarde, iar piața să devină „un spațiu emblemă, care să îmbine trecutul istoric cu modernitatea”.

„Consider că în bugetul pe anul 2021, investiția în modernizare trebuie să beneficieze de fondurile necesare. O revizuire a altor investiții care suportă amânare ar putea aduce sumele necesare pentru acest proiect. Văd un spațiu cu funcționalități moderne în locul actualei piețe de legume, o parcare supraetajată, cu conexiuni spre piața de flori. Aceasta trebuie să rămână lângă zidul fostului Bastion și să creeze legături vizuale între trecut și prezent. Îmi pare rău că ne aducem aminte de istoria, simbolurile și nevoile acestui oraș doar în urma unor astfel de evenimente. Este însă grav dacă nu vom găsi resursele necesare pentru a elimina acest focar și dacă nu vom crea condiții pentru ca piețarii să nu mai stea în frig și spații insalubre.”, a explicat viceprimarul.

Vă reamintim, ca urmare a incendiului care a cuprins o parte din hala de flori a Pieței 700, primarul Dominic Fritz i-a cerut demisia directorului societății de Piețe, Ionuț Nasleu.