Consilierii locali PSD îi cer primarului Fritz și majorității politice să demită toate CA-urile societăților din subordinea municipalității

Social-democrații își argumentează cererea de demitere a tuturor Consiliilor de Administrație ale companiilor din subordinea consiliului local, cu excepția Aquatim, prin dezastrul managerial și politizarea excesivă de la firmele municipalității, aflate de mulți ani în pierdere economică.

„Adusă în fruntea Primăriei Timișoara de un val imens de entuziasm, echipa Fritz a reușit ca în numai 4 luni de mandat să bage un întreg oraș în depresie. S-au tăiat majoritatea investițiilor în curs de implementare, fără să se propună nicio alternativă, s-au adus persoane în primărie paralele cu administrația publică locală, s-au numit persoane cu un trecut penal în funcții publice, s-au perpetuat greșelile manageriale ale vechii administrații în privința societăților comerciale, fostele regii autonome din subordinea municipalității.”, spun consilierii locali PSD într-un comunicat transmis luni.

CITEȘTE ȘI: Fritz cere demiterea directorului de la Piețe, după incendiul din Piața 700. Răspunsul lui Nasleu

leader board 728 x 90 px

Aceștia susțin că primarul nu a venit în fața consilierilor cu o situație la zi a acestor societăți, majoritatea aflate pe pierdere, nici cu soluții de redresare.

„PSD îi propune domnului primar Fritz să se trezească la realitate din reveriile electorale și să dea dovadă că dorește, cu adevărat, reformarea profundă și rentabilizarea acestor societăți comerciale. Îi solicităm domnului primar și majorității politice pe care o reprezintă să demită în aceste zile toate Consiliile de Administrație ale tuturor acestor societăți, cu excepția Aquatim, prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor, care este compusă din cei 27 de consilieri locali. Noile Consilii de Administrație să fie mandatate de AGA să demită directorii și conducerile societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice, pentru neîndeplinirea mandatelor asumate!”, spun consilierii locali PSD.

CITEȘTE ȘI: Bogdan Nanu și-a dat demisia din fruntea Colterm, după ce s-a aflat că a avut o condamnare penală