Încă 13 fluxuri de vaccinare împotriva Covid-19 deschise în județul Timiș

Șapte fluxuri de vaccinare sunt operaționale, de luni, în Timișoara, iar alte 6 în județ. 

În Timișoara, patru fluxuri sunt asigurate la centrul Isho, iar alte 3 în clădirea STPT de pe Intrarea Doinei. În județ, sunt deschise două fluxuri noi la Lugoj, la Sala de sport „Lavinia Miloșovici” și câte un flux la centrele de vaccinare din Jimbolia, Giroc, Moșnita Nouă și Șag.

Până luni, în Timișoara erau funcționale doar fluxurile de la Iulius Mall (2) și unul la Spitalul CFR.

leader board 728 x 90 px

Autoritățile locale anunță că sunt pregătite, în Timișoara, să mai fie deschise centre de vaccinare la Muzeul de Tramvaie (bd. Take Ionescu), la Casa Tineretului, la clădirea INCUBOXX, la Vox Technology și un centru în Calea Buziașului, în sensul AEM, dezvoltat de Bega Group în parteneriat cu Continental.

„O serie de operatori și clinici private au decis să se alăture în mod voluntar acestei importante campanii pentru cei care doresc să se vaccineze. Mă bucură deschiderea antreprenorilor locali și a corporațiilor, cărora doresc să le mulțumesc pentru tot ce dăruiesc comunității noastre. Odată cu sosirea unor stocuri de vaccinuri care să satisfacă cererea mare a timișorenilor, suntem pregătiți să punem la dispoziție spațiile de vaccinare și tot ce este necesar pentru o bună organizare a procesului de vaccinare.”, a anunțat viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-au administrat 853 de vaccinuri (70 Moderna), astfel: în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 33 vaccinuri, iar în cadrul etapei a II a de imunizare s-a administrat un număr de 820 vaccinuri. Dintre acestea, 775 reprezintă doze de rapel. În total au fost administrate 18.830 doze de rapel. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 45.547 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Din totalul dozelor administrate până în prezent s-a înregistrat un număr de 93 reacții adverse.

CITEȘTE ȘI: România începe astăzi vaccinarea cu AstraZeneca. Ce se întâmplă în Caraș-Severin?