România începe astăzi vaccinarea cu AstraZeneca. Ce se întâmplă în Caraș-Severin?

Cele 180 de centre de vaccinare dedicate imunizării cu serul AstraZeneca se deschid astăzi pentru primii români programați. Cele două centre din Caraș-Severin, ambele amenajate la Reșița, așteaptă să primească dozele de vaccin în această dimineață.

Județul Caraș-Severin are două centre de vaccinare în care românii se pot imuniza cu serul celor de la AstraZeneca. Ambele centre sunt la Reșița: unu în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” și unu în sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan.

La nivel național, astăzi, la ora 8.00, se deschid aceste centre pentru vaccinarea populației. Cele două centre din Reșița așteaptă să primească dozele de vaccin în această dimineață. Este vorba în total de 120 de doze. Cel mai probabil, această primă cantitate va fi suplimentată pe parcurs.

leader board 728 x 90 px

România a primit până acum două tranșe de vaccin produs de AstraZeneca, totalizând 173.400 de doze. Dintre acestea, 17.100 de doze au fost alocate Centrului Regional de Depozitare Timișoara, cel care distribuie vaccinul județelor Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.