Alin Nica: „Numărul dozelor de vaccin pentru Timiș mi se pare suspect de redus”. De ce nu s-a imunizat până acum?

Președintele PNL Timiș consideră „suspect de redus” numărul dozelor de vaccin anticoronavirus distribuite județului, însă nu crede că e vorba de o discriminare a zonei. În context, Nica a mai spus că s-a programat la imunizare abia în 17 februarie. 

„Numărul de doze mi se pare suspect de redus, ceea ce ridică niște semne de întrebări pentru că noi suntem încă în cod roșu, mă așteptam măcar din punct de vedere al dimensiunii județului să avem mai multe vaccinuri, dar cred că repartiția se face totuși unitar, nu cred că suntem dezavantajați, pe regiuni și atunci poate regiunea noastră are mai puțină populație decât altele, de aceea numărul de vaccinuri e mai mic. Nu cred că e totuși o discriminare a zonei noastre.”, a declarat Alin Nica.

Liberalul a mai afirmat și că Timișul este județul în care se fac cele mai multe teste pentru depistarea Covid-19.

leader board 728 x 90 px

„10%, uneori chiar 15% din testele care se realizează săptămânal la nivel național sunt din Timiș și atunci și numărul de cazuri e mult mai mare, de aceea și rata de incidență e mai mare aici decât în alte județe care testează de câteva ori mai puțin. Asta nu înseamnă că dincolo nu există boala sau că s-a redus foarte mult.”, a explicat Nica.

Președintele CJ Timiș a anunțat că s-a programat la imunizare în 17 februarie și că ar fi făcut-o mai devreme, dar nu a găsit niciun loc disponibil. Alin Nica se va vaccina la centrul Isho, cu AstraZeneca.

CITEȘTE ȘI: Fritz: „În Timiș testăm dublu față de media națională. Cer urgent o politică unitară de testare. Dați vaccinuri acolo unde cererea este mai mare!”