Proiectul parcării supraetajate din zona Spitalului de Copii merge mai departe. Administrația Fritz mai vrea să facă încă una, dar încă nu știe unde

Noua administrație a Timișoarei vrea să ridice în oraș două parcări supraetajate, una pentru care există deja studiu de fezabilitate, iar pentru cea de-a doua încă este în lucru identificarea zonei celei mai potrivite. Aceste două parcări ar fi primele pe mai multe niveluri ridicate de autoritățile locale. 

Parcarea supraetajată promisă de pe vremea fostei administrații pe strada Nemoianu nr. 3, în zona Spitalului de Copii, are studiu de fezabilitate. Acolo ar urma să fie 250 de locuri de parcare. Lucrările propriu-zise ar trebui să dureze un an de la momentul demarării lor.

„Singura parcare care există la nivel de SF este acea care a fost făcută lângă Spitalul Louis Țurcanu, iar celelalte randări pe care le-am văzut în presă sunt doar niște randări, nu sunt niște proiecte care să existe undeva în așteptare. Noi o să vrem să introducem două proiecte noi de parcări supraetajate pe buget anul acesta. Una va fi probabil cea de la Țurcanu, care este un SF, deci probabil vom avea nevoie să  facem un proiect tehnic și după să avem execuția și mai luăm în considerare încă o locație pe care nu o anunț pentru că este încă în lucru. Sunt mai multe locații pe care le discutăm și o să încercăm să facem o prioritizare.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

leader board 728 x 90 px

Dincolo de asta, primăria vrea să continue proiectul de amenajare a parcărilor dintre blocuri, mai ales acolo unde au fost dărâmate garajele. „Aș vrea să avem o abordare integrată. Când intervenim între blocuri și construim o parcare să amenajăm și spațiile verzi și trotuarele. Intenția noastră este să avem un parteneriat cu cei de la SDM și Horticultura. Vom continua, dar nu cu garajiada în modul în care s-a făcut până acum. Am început să inventariem spațiile împreună cu cei de la Patrimoniu, pentru că nu există o listă integrată cu toate locațiile unde s-au făcut dărâmări.”, a explicat Lațcău.

În prezent, timișorenii plătesc pentru parcarea în oraș aceleași tarife ca anul trecut, ca urmare a deciziei consilierilor locali. Parcările existente sunt gestionate până în iunie de SDM, urmând ca primăria să facă un nou regulament în baza căruia să funcționeze Timpark. Un draft va fi gata în cel mult trei luni, mai spune viceprimarul, iar documentul va fi supus dezbaterii înainte de a fi aprobat.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz nu mai prelungește contractul cu SDM pentru parcările din oraș. Tarifele Timpark rămân neschimbate până în vară