Percheziții în toată țara într-un dosar în care se investighează vânzarea de măști contrafăcute către un spital din Timișoara

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă ÎCCJ efectuează, luni, percheziții la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi vândut măști de protecție contrafăcute către Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. 

În total, procurorii efectuează 10 percheziții domiciliare în Timiș, dar și în București, Bihor, Brașov și Maramureș.

În dosar se fac cercetări pentru „înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

leader board 728 x 90 px

„Vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei. Situația de fapt vizată o reprezintă comercializarea  de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.”, transmite sursa citată.

Primele date indică faptul că prejudiciul este de aproximativ 120.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, IPJ Bihor, IPJ Brașov, IPJ Maramureș, IPJ Timiș, IGPR – Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale și al Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR.