„Nu consider că avem nevoie de forțe militare care să ne apere în fața cetățenilor”

tabara

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, dezaprobă acțiunile similare protestului organizat vineri de membrii și simpatizanții AUR și încercarea acestora de a pătrunde în clădirea primăriei. Tabără spune că Poliția Locală nu are pază suplimentară pe C.D Loga nr. 1 și că nu consideră necesară mobilizarea forțelor militare aici. 

„Speram să fi trecut de etapele în care ne exprimam prin forță opiniile… Dezaprob orice acțiune de a impune un dialog cu forța, manifestări care ies din cadrul legal. Dialogul de orice fel trebuie încurajat, iar protestele civilizate sunt acțiuni care pot fi sănătoase pentru democrație. Însă violențele, descinderile și agresiunile nu își au locul nici în politică și nici în stradă. Sunt adeptul dialogului și biroul meu de viceprimar este deschis întotdeauna pentru toți cetățenii care doresc să comunice, să se implice sau să își expună nemulțumirile.”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

Mitingul de vineri, mai spune Tabără, a fost avizat în fața primăriei, nu în interior.

„Consider că, la orice fel de miting care primește aviz, cei care solicită aprobarea trebuie să și respecte lucrurile la care se angajează. Protestatarii au intrat pe o ușă deschisă, la fel ca oricare cetățean. Poliția Locală nu are pază suplimentară la această instituție, nu consider că avem nevoie de forțe militare care să ne apere în fața cetățenilor. Timișoara, oraș al Revoluției, nu tolerează astfel de atitudini reprobabile care nu au nicio legătură nici cu solicitările legitime ale societății, nici cu bunul-simț și nici cu ceea ce trebuie să facă cei care îndeplinesc demnități publice.”, a explicat Tabără.

După protestul de la orele prânzului, primarul Dominic Fritz a anunțat că a declanșat o anchetă la Poliția Locală și i-a acuzat pe agenții Localei și pe reprezentanții Jandarmeriei că au asistat „impotenți la acest act violent”. 

Polițiștii de la IPJ Timiș au întocmit un dosar penal pentru violarea sediului profesional. Cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor se desfășoară sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.