Timișoara primește și cel de-al treilea tramvai de mari dimensiuni, realizat în Turcia

tramvai nou1

Vești bune aduse de Primăria Timișoara. Vineri seara, în capitala Banatului ajunge și cel de-al treilea tramvai nou, de mari dimensiuni, realizat de fabrica din Turcia. Acesta va fi descărcat la depoul de la Badea Cârțan.

Primăria Timișoara informează că în capitala Banatului ajunge, vineri seara, și cel de-al treilea tramvai de mari dimensiuni realizat în Turcia.

În cursul nopții a sosit al 3-lea tramvai Bozankaya în apropierea Timișoarei. Acesta va fi descărcat la depoul de la Badea Cârțan în această seară, în jurul orelor 22.00 – 23.00. Tramvaiele Bozanakya sunt lungi de 30 de metri, cu o capacitate de maximă de 200 de persoane, iar o unitate costă 11,5 mil de lei”, au transmis reprezentanții instituției.

În total, Primăria Timișoara cumpără 21 de astfel de tramvaie, majoritatea banilor provenind din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Diferența de bani este achitată de municipalitate printr-un împrumut realizat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).