Semne bune anul are la Oravița! Investiții de peste 4,5 milioane de lei în infrastructura școlară

gimnaziu oravita

Școlile orăvițene rămân prioritare și în acest an pentru administrația locală de pe Valea Carașului, fiind demarată deja și prima investiție în această direcție.

Au început lucrările de restaurare a clădirii Casei Tineretului, fostul gimnaziu de fete „Regina Maria”. La final, aici își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar ai Liceului Teoretic „General Dragalina”.

„Pentru elevii ciclului primar, desfășurarea cursurilor într-o clădire nouă, cu spațiu de joacă special amenajat și adaptat particularităților de vârstă ale acestora, fără a mai fi nevoiți să împartă mediul școlar cu liceenii, reprezintă o soluție benefică și necesară. Pe de altă parte, pentru elevii ciclului liceal, mutarea celor mici într-o altă locație înseamnă un prim pas spre înființarea de noi spații destinate bunului mers al activității.”, spune primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

gimnaziu oravita 2

Ursu este de părere că pentru orăvițeni existența unei clădiri de sine stătătoare destinate copiilor din partea de sus a orașului ar însemna o reînființare a Școlii cu Clasele I-VIII nr. 2, una dintre cele mai valoroase unități de învățământ orăvițene din trecut, dispărută în 2006, odată cu arondarea acesteia și mutarea elevilor ciclului primar și gimnazial în clădirea liceului.

Proiectul a fost demarat în iunie 2018, iar în luna mai 2020 a fost semnat contractul de finanțare, valoarea totală a acestuia fiind de 4.522.690,02 lei.

„Restaurarea Casei Tineretului este o dovadă că pentru administrația publică locală școlile orăvițene au rămas o prioritate, continuând să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean, așa cum am făcut-o și prin reabilitarea, dotarea și modernizarea sălii de sport, a terenului de sport, a bibliotecii liceului, a sălii de festivități și a laboratorului de informatică.”, a mai adăugat primarul orașului Oravița.