„Proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii va fi un mare eșec!”

Semnal de alarmă tras de Roxana Iliescu. Consilierul local Pro România susține că Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, „renegată de Fritz”, este la un pas de a rămâne în stradă. Iliescu anunță că, prin noile planuri ale primăriei, proiectul TM2023 „va fi un mare eșec”.

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este la un pas de a rămâne fără sediu. Cel puțin asta susține Roxana Iliescu, consilier local Pro România, care dă vina pentru această situație pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii rămâne în stradă! Nu este o glumă, ci o situație absolut halucinantă orchestrată de primarul Fritz! După ce a tăiat finanțarea asociației și a ignorat în totalitate această entitate (culmea, Fritz a fost ales președinte al asociației), Fritz a decis inclusiv rezilierea unilaterală a contractului de comodat pe care asociația îl avea încheiat cu primăria pentru spațiul în care își desfășura o parte din activitate – este vorba despre spațiul de pe str. Alba Iulia, nr. 2. (Din 23 consilieri locali prezenți la votul din noiembrie, doar eu și încă patru am votat împotrivă/abținere). Deși mi se pare absolut rușinos ceea ce s-a întâmplat, situația nu era încă într-atât de delicată pe cât este astăzi, în condițiile în care Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii trebuie să elibereze până în 15 februarie 2022 și singurul spațiu pe care îl mai deține în Bastion, este adevărat, de la consiliul județean și nu de la primărie, care constituie și sediul asociației”, a declarat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România susține că dacă Asociația TM2021 va rămâne fără niciun spațiu, de acest lucru va profita Centrul de Proiecte înființat anul trecut în cadrul Primăriei Timișoara.

„Pe de altă parte, dacă asociația renegată de Fritz rămâne pe drumuri, favoriții lui Fritz de la Centrul de Proiecte sunt pe cai mari…! La primărie curg cererile de atribuire de noi spații din partea Centrului de Proiecte, în condițiile în care primăria condusă de administrația Fritz i-a mai atribuit următoarele spații: sediu – str. Vasile Alecsandri, nr. 1; B-dul Take Ionescu, nr. 83; B-dul Take Ionescu, nr. 56-58. În contextul ăsta, la ultima ședință din 10.01.2022 a Comisiei Spații cu altă Destinație (SAD) din cadrul primăriei, din care fac parte, am avut pe ordinea de zi ultima cerere de atribuire spațiu din partea Centrului de Proiecte, prin care, ce credeți, vor și spațiul deținut de primărie din clădirea Bastion, în suprafață de 1391 mp!!! Bineînțeles că în contextul pe care vi l-am prezentat mai sus, m-am opus”, a afirmat Roxana Iliescu.

În aceste condiții, consilierul local Pro România semnalează faptul că proiectul Timișoara2023 are toate șansele să fie un mare eșec.

Oricât și-ar dori primarul Fritz să substituie asociației acest Centru de Proiecte, nu au nicio șansă! Oricât visează să cheltuie sumele impresionante de bani care urmează să fie primite atât din partea Guvernului cât și din partea UE prin intermediul Centrului de Proiecte, nu au nicio șansă, iar dacă continuă în maniera asta, mă tem că proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii va fi un mare eșec”, a precizat Roxana Iliescu.

În final, consilierul local solicită identificarea de urgență a unui spațiu care să poată fi atribuit asociației și chiar a venit și cu două propuneri. Este vorba de un spațiu aflat pe str. Hector, nr. 1, din clădirea Bastion, cu o suprafață de 1.391 mp, și un altul aflat în Piața Victoriei, nr. 5, cu o suprafață de 188 mp. De altfel, Roxana Iliescu a și înregistrat o cerere în acest sens la Primăria Timișoara, în atenția viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care este și președintele comisiei SAD.