Fritz acuză „asaltul bandelor lui George Simion”: „Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”

51099721120 6abb306fca k
banner publicitar

Edilul local al Timișoarei a reacționat dur în urma protestului AUR de vineri și a acuzat „asaltul bandelor”. El a cerut instituțiilor abilitate să îi sancționeze pe cei care „au pătruns în mod ilegal” în primărie și anunță că a demarat o anchetă la Poliția Locală „pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi”.

Primarul Dominic Fritz spune că membrii și simpatizanții AUR au pătruns în Primăria Timișoara prin forță fizică.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a cerut instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze. El anunță și că a declanșat o anchetă la Poliția Locală în încercarea de a afla de ce forțele de ordine au permis desfășurarea acțiunii.

„Mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta.”, a concluzionat primarul.

CITEȘTE ȘI: Protest AUR sub geamul lui Fritz: „Ieși afară, javră ordinară!” George Simion cu zeci de protestatari au pătruns în primărie

UPDATE. S-a autosesizat Poliția Timiș

Polițiștii timișoreni s-au sesizat din oficiu cu privire la protestul de la Primăria Timișoara și au întocmit un dosar penal pentru violarea sediului profesional. Cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor se desfășoară sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.