Noul USR. Ce spune senatorul Trifan despre colegii de la Timiș care nu mai sunt în partid?

raoul trifan 1

Senatorul USR PLUS de Timiș Raoul Trifan este de părere că informațiile cu privire la plecările semnificative din filiala județeană reprezintă o „legendă urbană”. Potrivit lui Raoul Trifan, majoritatea foștilor membri PLUS au rămas alături de USR-iști, în construcția politică rezultată din fuziunea celor două formațiuni. 

Ce înseamnă noul USR? – Raoul Trifan: „Este exact cum se aude. Este USR-ul după această fuziune între USR și PLUS. Nu mai avem USR-iști și PLUS-iști, acum suntem toți USR-iști. Este un partid creat pe o fundație nouă, generată prin această fuziune între cele două partide. Ideea aceasta că au plecat nu știu câți membri din partid este o legendă urbană. Nu este adevărat. Vasta majoritate a colegilor din fostul PLUS au rămas alături de noi, mai ales pentru că au fost dezamăgiți de leadership-ul domnului Dacian Cioloș.”, a declarat Raoul Trifan pentru expressdebanat.ro.

CITEȘTE ȘI: Acuzații de sovietizare a USR. Săgeți otrăvite, aruncate între foști și actuali membri ai Uniunii

Senatorul de Timiș spune că cel mult 20 de membri au părăsit formațiunea în ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI: Andrei Meșter, exclus din USR, după judecata de partid: „E o iluzie. În interior e de fapt un regim stalinist”

„La noi în Timiș, dacă ar fi să pun o cifră, cred că aș spune undeva la 20 de oameni au plecat, iar excluderile, din nou, cred că le putem număra pe degetele de la o mână. Tot acest narativ cum că pleacă jumătate din partid sau că este un mare dezastru este total fals, nu există.”, a mai precizat senatorul USR.

În cursul acestui an, mai mulți membri USR au părăsit filiala Timiș, invocând, în principal, lipsa de democrație din partid. Cel mai recent, la începutul lunii noiembrie, președintele USR Moșnița Nouă și-a depus demisia din partid, invocând narativul strident al conducerii filialei, făcut cu „ranga”. Tot în această toamnă, fostul președinte PLUS Timiș, consilierul județean Raul Olajos a fost schimbat din funcția de lider de grup de la CJT.