Cel mai mare centru de cultură din Timișoara se deschide parțial în ianuarie

mx

În cadrul MultipleXity, cel mai mare centru de cultură din Timișoara, se vor putea organiza primele evenimente din luna ianuarie a anului viitor. Viceprimarul Lațcău anunță că este aproape finalizată zona de nord a centrului, adică curtea exterioară.

Vești bune în ceea ce privește infrastructura culturală din Timișoara. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că zona de nord a MultipleXity, cel mai mare centru de cultură din oraș, va fi deschisă pentru evenimente culturale din luna ianuarie a anului viitor.

Totemul de la MX – MultipleXity a fost montat. Finalizăm zona de nord a celui mai mare centru de cultură din Timișoara până la Crăciun. Din ianuarie, MX va fi disponibil pentru evenimentele culturale. În prima parte a anului viitor demarăm lucrările la zona de sud”, a explicat Ruben Lațcău.

Centrul pentru artă, tehnologie și experiment MultipleXity reprezintă cea mai importantă moștenire care va rămâne după ce Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Zona de nord a MultipleXity reprezintă, de fapt, curtea exterioară a centrului care va fi realizat în incinta Muzeului Corneliu Mikloși de pe B-dul Take Ionescu. La finalul lucrărilor, se vor putea organiza evenimente culturale în aer liber. Valoarea acestor lucrări de execuție este de 2,3 milioane lei, cu TVA inclus.