Noul sens giratoriu construit de IKEA la Dumbrăvița, deschis complet traficului

Primăria Dumbrăvița anunță că este deschisă circulația în noul sens giratoriu amenajat de IKEA la intersecția străzilor Petre Țutea cu Calea Aradului din Timișoara, pe DN 69. Lucrările la intersecție au fost demarate la mijlocul lunii aprilie a acestui an. 

De vineri, șoferii care circulă pe strada Petru Țutea, dinspre Dumbrăviţa, pot vira stânga spre Timişoara, anunţă Primăria Dumbrăviţa. Inițial, circulaţia prin sensul giratoriu a fost deschisă pentru cei care mergeau dinspre Timişoara înspre Arad. După noua configuraţie, maşinile trebuie să intre în sens, apoi să îşi continue drumul pe DN 69. Managerul proiectului a fost Optim Project Management din Bucureşti, iar constructor – Baupartner Bautechnic cu sediul la Ariceşti, în Prahova.

Investiția vine în contextul în care IKEA România va deschide al treilea magazin din țară, la Dumbrăvița, pe un teren aflat la intrarea în Timişoara. Un al doilea sens giratoriu, însă mai mic, va fi realizat pe parcela IKEA, la ieşirea din parcarea centrului comercial.

Magazinul IKEA va fi ridicat pe trei niveluri, iar estimările pentru deschiderea acestuia sunt pentru anul viitor.