Noul președinte al PNL Timișoara, acid la adresa unor colegi liberali: „Câți dintre cei care sunteți aici aveați poza lui Fritz pe Facebook, în campanie?”

nica fritz

Cosmin Tabără, votat președinte al PNL Timișoara în cadrul scrutinului intern de sâmbătă, 31 august, a răbufnit la adresa colegilor liberali care îl susțineau pe Raul Ambruș în această competiție. El le-a reproșat unora dintre ei, fără să nominalizeze vreo persoană, faptul că în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut îl promovau, pe conturile de socializare, pe contracandidatul lui Nicolae Robu, actual primar al Timișoarei, Dominic Fritz. 

Tabără a făcut un apel la unitate, însă a adus în discuție și momentul premergător alegerilor locale din 2020, când PNL a pierdut Primăria Timișoara. S-a întâmplat când viceprimarul a urcat pe scenă pentru a-și susține discursul în fața colegilor liberali, înconjurat fiind de partizanii taberei adverse.

tabara scena 5

„Trebuie să fim uniți, să începem să construim un proiect nou pentru o Timișoară liberală. Să depășim cu fruntea sus înfrângerile, dar nu avem voie să uităm. La alegerile locale de anul trecut, cu toții am primit un semnal important: trebuie să schimbăm radical modul în care s-a făcut politică în această organizație. (…) A trecut vremea în care ne iubim conducătorul și lucrăm pentru el. Nu voi lupta pentru Alin Nica, pentru Dănuț Groza, nici pentru mine, doar pentru PNL care mă reprezintă. Ați spus că ați muncit în campanie. Câți dintre cei care sunteți aici aveați poza lui Fritz pe Facebook, în campanie? Mulți dintre cei care pretind că au muncit în campania electorală în care îl aveam candidat pe Nicolae Robu, promovau pe Facebook «Votați Dominic Fritz».”, a spus Cosmin Tabără.

tabara in fund pe scena

Liberalul a mai opinat și că scandalul intern care precede alegerile interne de la nivel național este în favoarea adversarilor politici.

„Tot ceea ce vedem acum să știți că vom revedea în 2024. Și vom revedea nu pentru că vom vrea noi să ne promovăm, ci pentru că adversarii noștri vor avea grijă ca toate aceste imagini să fie motivul lor de campanie. Va fi deliciul campaniei și ei vor fi scutiți și de investiții financiare, pentru că le oferim totul gratis. Indiferent de ceea ce se petrece acum, avem obligația să ne dăm mâna și să formăm o singură echipă la care eu am sperat de la 1 iulie. Am încercat în permanență să ne așezăm la masă să unim cele două tabere. Riscul pentru partid e ca mulți de aici să plece dezamăgiți și nici măcar membri noștri să stea lângă noi.”, a declarat Cosmin Tabără.

Vă reamintim, în urma scrutinului de sâmbătă, Cosmin Tabără a devenit președintele PNL Timișoara, fiind ales cu voturile a 238 de liberali. Contracandidatul său, deputatul Claudiu Chira, a obținut 119 voturi.

CITEȘTE ȘI: „Un autogol”. Răfuiala dintre liberali, comentată de doi foști lideri PNL Timiș, de pe vremea când politica era caracterizată de mai multă eleganță