Noul coronavirus îşi face loc în Clisura Dunării! Primul caz confirmat şi în comuna Socol

untitled design set 970x90 px

Zona Clisura Dunării începe să piardă teren vizavi de ținerea la distanță a noului coronavirus. După orașul Moldova Nouă, unde primul caz depistat pozitiv este un bărbat în vârstă de 71 de ani, un alt UAT din zonă se confruntă cu aceeași situație, pe raza comunei Socol fiind confirmată cu SARS-CoV-2 o persoană de sex feminin.

Din primele informații, femeia se află internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, rudele acesteia respectând măsura izolării la domiciliu.

Deși nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care femeia ar fi putut contacta virusul, reprezentanții administrației publice locale au luat câteva măsuri suplimentare pentru a evita răspândirea virusului ucigaș.

„Noi, administrația publică locală, am dezinfectat parcurile de joacă, parcul central, incinta primăriei, stațiile de autobuz, în general zonele aglomerate în vederea limitării pe cât posibil a răspândirii COVID-19. Membrii familiei se află în izolare la domiciliu și comunică în fiecare zi cu medicul de familie. În cazul în care au nevoie de sprijin vizavi de cumpărături, echipele din primărie sunt pregătite să le vină în ajutor”, a dat de înțeles primarul comunei Socol, Olghița Ghiță.

publicitate ziar expresb 1000x100

Sursa foto principal: stirileprotv.ro.

CITEŞTE ŞI: Prima persoană depistată cu noul coronavirus la Moldova Nouă!